Tyyppitesti

Duunitorilla voi tehdä tyyppitestin.

Tyyppitestissä on 16 persoonallisuustyyppiä. Tyyppitesti kertoo vastaustesi perusteella, mikä näistä persoonallisuustyypeistä on sinulle sopivin. Saat tietää:

  • Tuleeko energiasi ensisijaisesti ulkopuolisesta maailmasta (E) vai omasta sisäisestä maailmastasi (I)
  • Havaitsetko asioita enemmän konkreettisesti (S) vai intuitiivisesti (N)
  • Pohjautuuko päätöksentekosi enemmän järki- (T) vai tunneperusteisiin (F)
  • Suuntaudutko ulkopuoliseen maailmaan enemmän jäsennellysti (J) vai spontaanisti (P)

Oma tulokseni oli:

ENFP

Idearikas, yhteistyökykyinen ja kannustava improvisoija

Sinulla on kyky nähdä ihmisten vahvuuksia ja auttaa näiden esiintuloa. Olet siten luontainen valmentaja. Arvostat muita sellaisina kuin he ovat. Sinulla on hyvä mielikuvitus, joten näet erilaisia muutostarpeita usein ennen muita. Sinulla on kykyä innostaa muita ihmisiä.


Olet lievästi ulospäinsuuntautunut. Hakeudut mielelläsi tilanteisiin, joissa on muita ihmisiä, mutta välillä nautit myös yksin olemisesta. Viestit yleensä mieluummin puhumalla kuin kirjoittamalla. Vaikka olet sanallisesti sujuva, osaat myös kuunnella muita ja ottaa huomioon heidän näkemyksensä. Rentoudut mielelläsi mukavassa seurassa, mutta suuret yleisötilaisuudet eivät välttämättä ole sinun juttusi.

Näet ympärilläsi erilaisia mahdollisuuksia ja uusia mielenkiintoisia asioita. Hankit tietoa mistä milloinkin sitä vapaasti yhditäen ja mielikuvituksellisesti hyödyntäen. Yksityiskohdilla ei ole sinulle juurikaan ole merkitystä, mutta kokonaisuudella on. Abstrakti ja teoreettinen ajattelu viehättää sinua ja hankittua tietoa käytetään mielestäsi parhaiten asioiden yhdistämiseen uusilla erilaisilla tavoilla. Oivaltaminen ja idearikkaus ovat sinulle tärkeitä ja mietit usein tulevaisuuden asioita.

Oma henkilökohtainen arvomaailmasi on pohja, johon kytket tekemäsi päätökset. Oma kokemuksesi ja tuntumasi asiaan sekä subjektiivinen ihmisten huomioonottaminen ovat ne periaatteet, joille rakennat päätöksesi. Mielestäsi on aina hyvä ottaa huomioon ihmisten tarpeet ja toimia empaattisesti. Olet useimmiten ihmisiä koskevien asioiden suhteen mieluummin salliva ja sopeutuva kuin kriittinen tai periaatteellisen jyrkkä.

Sinusta on hyvä, että asiat pidetään auki mahdollisimman pitkään ja samalla säilytetään mahdollisuus muuttaa toimintatapaa tilanteen mukaan. Näin saadaan jatkuvasti uutta, mahdolliseti tärkeääkin tietoa, jota voidaan tarvittaessa heti joustavasti hyödyntää. Jäykät suunitelmat ja tiukat aikataulut estävät mielestäsi sujuvan toiminnan ja muuttuviin tilanteisiin reagoinnin. Sinusta määräajat joustavat tilanteen mukaan: tärkeää ei ole päämäärä, vaan matka!

Mahdollisia ammatteja